Visualització de contingut web

Descarrega't el material!

MATERIAL HUI DESCANSA EL COTXE 2018

La Generalitat posa a la disposició dels centres d'educació secundària diversos materials de reflexió amb la finalitat de construir una gran cadena que transmeta un missatge clar i contundent a favor de la mobilitat sostenible als conductors valencians, partint dels departaments autonòmics de transport i política educativa, enllaçant amb el professorat dels centres educatius i finalitzant amb els estudiants, que portaran a les seues cases els arguments per a evitar l'ús indiscriminat de l'automòbil en la vida quotidiana.

Ací pots descarregar tot el material de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe 2018'.

En primer lloc, us animem a difondre el cartell ‘Hui Descansa el Cotxe' en els vostres centres educatius per a donar visibilitat a la campanya que aspira a transcendir el fet de no utilitzar el cotxe el 22.09.2018 per a convertir-se en una iniciativa educativa que involucra directament a docents, estudiants, familiars d'estudiants i en general a tots els conductors de la Comunitat Valenciana perquè milloren les pautes de mobilitat la resta de dies de l'any. Els cartells també es poden desplegar per altres llocs concorreguts a fi de sumar el major nombre possible d'actors a la iniciativa.

CARTELLS    
Campanya educativa Alacant 2018 Castellà Valencià
Campanya educativa Castelló 2018 Castellà Valencià
Campanya educativa València 2018 Castellà Valencià

 

També posem a la vostra disposició un flyer explicatiu en ambdós idiomes de com funciona la campanya punxant ací.

 

Aquest vídeo animat de curta durada és una manera visual i atractiva de divulgar el missatge de la campanya per a sensibilitzar a les/als estudiants de quines són les conseqüències negatives de l'ús del cotxe i els beneficis associats a la mobilitat sostenible. Fer-ho circular per la xarxa és una altra forma de sumar voluntats a la campanya.

VÍDEO Vídeo Castellano Vídeo Valencià

 

Posem a la disposició dels centres educatius una presentació en la qual s'explica un projecte que permetria multiplicar la utilització de la bicicleta per a les/als joves per a acudir al centre d'educació.

La presentació està dividida en dos blocs: el primer ensenya quins són els avantatges de la bicicleta i els beneficis que aporta utilitzar aquesta manera de transport sostenible per a anar al centre educatiu.

El següent bloc és un projecte de centre que podria durar entre 6 i 8 mesos; i que necessitaria el treball conjunt de l'alumnat, professorat, responsables del centre i l'administració local. L'acció es denomina "Anem en bicicleta" i consisteix en què les/els joves definisquen els itineraris més utilitzats per ells per a accedir al centre, avaluen tant l'estat en el qual es troben els carrils bici en aqueixos itineraris com els aparcabicis segurs a les portes del centre educatiu, sol·liciten a l'ajuntament les millores necessàries i organitzen amb els responsables municipals o associacions de ciclistes els cursos de seguretat viària adequats perquè aquesta acció siga un èxit.

PRESENTACIÓ "Anem en bicicleta" Castellano "Anem en bicicleta" Valencià

 

Finalment, facilitem una proposta pràctica de taller de debat a l'aula recolzada en un reconegut documental sobre la qualitat de l'aire a les nostres ciutats que permet d'una forma participativa entrenar l'argumentació sobre els pros i els contres de la mobilitat a les ciutats perquè siguen després els estudiants els que traslladen aquesta reflexió a les seues llars.

TALLER D'AULA Debat sobre la qualitat de l'aire en les ciutats Castellano Debat sobre la qualitat de l'aire en les ciutats Valencià

 

ALTRES MATERIALS DE SUPORT DE LA CAMPANYA DE L'ANY 2017:

Posem a la vostra disposició la presentació de l'any 2017 sobre el concepte de mobilitat sostenible perquè hi ha centres que no van participar en la campanya de l'any anterior i començar de zero amb els conceptes fonamentals pot ser de gran utilitat.

PRESENTACIÓ Sobre el concepte de la mobilitat sostenible Castellano Sobre el concepte de la mobilitat sostenible Valenciano

 

A continuació, per al qual necessite aprofundir més sobre el concepte de mobilitat sostenible se li adjunta un dossier ampliat de la presentació de 2017 que pot resoldre dubtes i aclarir millor algunes qüestions.

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Dossier estés sobre el concepte de mobilitat sostenible