Visualització de contingut web

Descarrega't el material!

La Generalitat posa a la disposició dels centres d'educació secundària, batxillerat i cicles formatius, diversos materials de reflexió amb la finalitat de construir una gran cadena que transmeta un missatge clar i contundent a favor de la mobilitat sostenible als conductors valencians, partint dels departaments autonòmics de transport i política educativa, enllaçant amb el professorat dels centres educatius i finalitzant amb els estudiants, que portaran a les seues cases els arguments per a evitar l'ús indiscriminat de l'automòbil en la vida quotidiana.

Ací pots descarregar tot el material de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe 2019'.

En primer lloc, us animem a difondre el cartell ‘Hui Descansa el Cotxe' en els vostres centres educatius per a donar visibilitat a la campanya que aspira a transcendir el fet de no utilitzar el cotxe el 22.09.2019 per a convertir-se en una iniciativa educativa que involucra directament a docents, estudiants, familiars d'estudiants i en general a tots els conductors de la Comunitat Valenciana perquè milloren les pautes de mobilitat la resta de dies de l'any. Els cartells també es poden desplegar per altres llocs concorreguts a fi de sumar el major nombre possible d'actors a la iniciativa.

Cartells

 

Campanya educativa Alacant 2019 Castellà Valencià
Campanya educativa Castelló 2019 Castellà Valencià
Campanya educativa València 2019 Castellà Valencià

 

També posem a la vostra disposició un flyer explicatiu en ambdós idiomes de com funciona la campanya punxant AÇÍ.

Per a conscienciar els joves dels efectes que té l'ús excessiu del cotxe a la seua ciutat i fer-los entendre el mal que els produeix a ells i al seu entorn, posem a l'abast dels centres educatius aquest breu vídeo animat. D'una forma senzilla i visual expliquem quins són els avantatges d'invertir temps i esforç en la mobilitat sostenible. Amb gestos tan quotidians com anar a l'institut en transport públic o en bicicleta, disminuïm l'impacte mediambiental i preservem la salut dels ciutadans.

Video

 

Vídeo campanya Castellà Valencià

 

"Mou-te i canvia" és el lema de la campanya que s'ha creat enguany per a conscienciar els joves sobre la mobilitat sostenible a les seues ciutats. Moure's per la ciutat de forma saludable és beneficiós tant per a un mateix com per a l'entorn. Només cal canviar la rutina del cotxe per la bici, l'autobús o fins i tot per anar fent una passejada a l'institut. A més de millorar la salut de tots, contribueix a millorar l'autoestima, aconseguim una ciutat més neta i estalviem en desplaçaments. En la presentació s'exposaran diferents col•lectius que ajuden a fomentar valors sostenibles. Entre quals el de Greta Thunberg, una jove activista sueca que va començar una protesta pacífica fa uns mesos i que ara per ara s'ha estés a més d'un centenar de països, on els joves estan més conscienciats que mai per la salut del planeta.

Presentació

 

"Mou-te i canvia" Castellà Valencià

 

Finalment, facilitem una proposta pràctica de debat a l'aula a partir d'un documental sobre la revolució verda, en el qual els alumnes podran conéixer de primera mà la jove activista Greta Thunberg i el seu moviment Friday's for Future. Una protesta pacífica que hui en dia ha conquistat els joves de més d'un centenar de països. Aquest debat permet, d'una forma participativa, entrenar l'argumentació sobre el canvi climàtic i la mobilitat sostenible a les ciutats. Dona peu a la reflexió sobre què fem en el nostre dia a dia i què podem fer per a canviar els mals hàbits que perjudiquen el nostre entorn, que després es podrà traslladar-se a les llars. El taller no és només debat, si no també antesalda de l'acció. En el qual els estudiants crearan pancartes amb lemes reivindicatius propis sobre el canvi climàtic i sobre com aquest afecta les seues vides.Una vegada acabades, l'alumnat eixirà a l'entrada del col•legi, on el professor coordinador farà una fotografia a tota la classe mostrant les seues pancartes.

Taller d'Aula

 

"Que s'escolte la teua veu" LLARG Castellà Valencià
"Que s'escolte la teua veu" CURT Castellà Valencià

 

ALTRES MATERIALS DE SUPORT DE LA CAMPANYA DE L'ANY 2018:

Posem a la vostra disposició la presentació de l'any 2018 sobre els avantatges danar amb bici al col·legi, perquè hi ha centres que no van participar en la campanya de l'any anterior.

Presentació

 

"Anem en bicicleta" (2018) Castellà Valencià

 

ALTRES MATERIALS DE SUPORT DE LA CAMPANYA DE L'ANY 2017:

A continuació, per al qual necessite aprofundir més sobre el concepte de mobilitat sostenible se li adjunta un dossier ampliat de la presentació de 2017 que pot resoldre dubtes i aclarir millor algunes qüestions.

Informació complementaria

 

Dossier extendido sobre el concepto de movilidad sostenible (2017) Castellà Valencià