Visualització de contingut web

Descarrega't el material!

La Generalitat posa a la disposició dels centres d'educació primària, diversos materials de reflexió amb la finalitat de construir una gran cadena que transmeta un missatge clar i contundent a favor de la mobilitat sostenible als conductors valencians, partint dels departaments autonòmics de transport i política educativa, enllaçant amb el professorat dels centres educatius i finalitzant amb els estudiants, que portaran a les seues cases els arguments per a evitar l'ús indiscriminat de l'automòbil en la vida quotidiana.

Ací pots descarregar tot el material de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe 2020'.

En primer lloc, us animem a difondre el cartell Mobilitza't en els vostres centres educatius per a donar visibilitat a una campanya que aspira a convertir-se en una iniciativa educativa que involucra directament a docents, estudiants, familiars d'estudiants i en general a tots els conductors de la Comunitat Valenciana perquè milloren les pautes de mobilitat la resta de dies de l'any. Els cartells també es poden desplegar per altres llocs concorreguts a fi de sumar el major nombre possible d'actors a la iniciativa.

Carteles

 

Campanya educativa Alacant 2020 Castellà Valencià
Campanya educativa Castelló 2020 Castellà Valencià
Campanya educativa València 2020 Castellà Valencià

Flor amarilla

 

 

Per a conscienciar dels efectes que té l'ús excessiu del cotxe a la seua ciutat, i fer-los entendre el mal que els produeix a ells i al seu entorn, posem a la disposició dels centres educatius aquest breu vídeo animat. D'una forma senzilla i visual expliquem quins són els avantatges d'invertir temps i esforç en la mobilitat sostenible. Amb gestos tan quotidians com anar a l'institut en transport públic o bicicleta, disminuïm l'impacte mediambiental i preservem la salut dels ciutadans.

Video

 

Vídeo campanya Castellà Valencià

 

"Mobilitza't" és el lema de la campanya que s'ha creat enguany per a persuadir als majors a desplaçar-se més a peu, amb bici i en transport públic; i mobilitza't per a posar fi a l'ús indiscriminat de l'automòbil en la vida quotidiana.

En Hui Descansa el Cotxe no són els pares/mares els que indiquen als fills el que han de fer. Són precisament les generacions més joves les que pretenen modificar la conducta dels adults per a garantir un futur millor.

Presentación taller de aula al profesorado

Aquest document va dirigit al professorat. En ell trobaràs explicada la campanya d'enguany, així com la història i beneficis darrere del moviment "Hui Descansa el Cotxe", que un any més dirigim a l'educació dels nostres joves, en matèria de mobilitat sostenible. Un document informatiu on es detalla la dinàmica del concurs en profunditat i els enllaços al material necessari per a realitzar les activitats de la campanya.

S'han preparat unes propostes pràctiques així com una introducció explicativa sobre la mobilitat sostenible perquè els alumnes puguen conéixer-la de primera mà, i mobilitzar-se per a millorar el medi ambient.

D'una banda un debat de classe en la qual elaboraran una llista d'accions relacionades amb la mobilitat sostenible. I per una altra una coreografia que els alumnes ballaran al ritme de la cançó que Dani Miquel ha preparat per a la campanya d'enguany. Cada coreografia ha de ser original, però a tall d'exemple, podeu veure adjuntada la que han protagonitzat els alumnes del col·legi Ciutat de Bolonia (València).

 

Taller d'aula al professor "Mobilitza't" Castellà Valencià

 

 

Autorització de drets d'imatge xiquets AÇÍ

 

 

Fitxa de dades AÇÍ

 

D'altra banda un vídeo on ballaran la ¡coreografia de la campaña!

Cançò de Dani Miquel "Mobilitza't" per a crear la coreografia AÇÍ

 

A tall d'exemple, s'adjunta també una coreografia protagonitzada per alumnes del col·legi Ciutat de Bolonya (Valéncia)

Coreografia por el colegio Ciudad de Bolonia "Mobilitza't" AÇÍ

 

Presentación Taller de Aula al alumnado

Facilitem el següent document per a explicar el funcionament del taller d'aula amb els alumnes. La informació que apareix és molt més breu, concisa i utilitza un to amable i més col·loquial perquè els xiquets i xiquetes puguen entendre la campanya i les activitats a realitzar en classe.

Taller d'aula a l'alumne Mobilitza't i participa en el concurs de classe més divertit i sostenible! Castellà Valencià

Sol

 

 

Desafío padres y madres

Posem a la disposició de tots aquells progenitors o tutors que vulguen involucrar-se en la campanya d'enguany, un document on s'explica detalladament la dinàmica del concurs. Haureu de manar-nos una foto o vídeo realitzant una acció donant suport a la mobilitat sostenible.

Circular explicatíva Desafiament Pares/Mares Castellà Valencià

 

ALTRES MATERIALS DE SUPORT DE LA CAMPANYA DE L'ANY 2019:
Posem a la vostra disposició la presentació de l'any 2019 sobre els avantatges de moure't d'una manera sostenible, ja que hi ha centres que no van participar en la campanya de l'any anterior.

Presentación

 

"Mou-te i canvia" Castellà Valencià

 

ALTRES MATERIALS DE SUPORT DE LA CAMPANYA DE L'ANY 2018:

A continuació, per al qual necessite aprofundir més sobre el concepte de mobilitat sostenible se li adjunta un dossier ampliat de la presentació de 2018 que pot resoldre dubtes i aclarir millor algunes qüestions.

Información complementaria

 

"Anem amb bicicleta" Castellà Valencià